COR JOVE


Allò que s'estima a l'infància, es queda per sempre dins el cor.


El Cor Jove de l'Empordà és un projecte que neix del convenciment que la pedagogia, la integració i la participació són eines bàsiques i indispensables per qualsevol projecte de futur, més encara  si parlem de cultura. El seu objectiu és formar infants i persones joves a través de la música i el cant fomentant la solidaritat, la participació i el treball en equip.  Aquesta és una iniciativa que dóna sentit al projecte i que en pocs anys es convertirà en l'eix central de les activitats modulars del Cor de l'Empordà.


Eixos fonamentals:  la formació pedagògica i  pràctica.

Formació: Prioritza la formació de qualitat amb pedagogs que treballen metodologia Dalcroz, Willems, Orff i Kodaly; totes elles basades la veu i el ritme. Al mateix temps es duu a terme un treball metodològic i d'investigació amb arrels en la cançó tradicional.

Pràctica: Ànim de ser un cor útil, on s'incloguin activitats musicals concretes amb l'objectiu d'oferir un servei a la comunitat de municipis que conformen la seva realitat quotidiana, en les celebracions de les seves festes tradicionals. Només així es pot motivar i construir un projecte de futur. A més, cal que proporcioni un servei de pedrera, amb capacitat de fer front i donar suport als projectes professionals del cor d'adults. 

Finalment ha de tenir la possibilitat de col·laborar en projectes professionals com a cor independent entenent aquesta activitat com a indispensable pel seu desenvolupament.