Història del Cor de l'Empordà

El Cor de l'Empordà és un nou projecte artístic amb vocació de servei al territori i al país.

Les grans obres musicals del repertori sacre del barroc, clàssic i romàntic amb els elements orquestra, gran cor i parts solistes, és l'itinerari que el cor s'ha marcat per al seu desenvolupament musical.

La direcció i els integrants del cor són persones que provenen de diversos àmbits del món coral empordanès i gironí. Col·laboren amb un treball tècnic rigorós per a fer possible un producte d'alt nivell artístic. El valor personal dels integrants del cor, la maduresa musical del país per part d'intèrprets i públic, els equipaments que configuren el mapa municipal i les diverses situacions històriques de país, han de servir per cohesionar un projecte cultural que neix amb vocació de ser un projecte engrescador, inclusiu i proper.

El cor està integrat actualment per 57 cantaires.


La seu és a Verges. Integren la seva direcció artística preparadors de veu, directors d'orquestra i cor amb una trajectòria i experiència contrastada. La preparació de les obres té una durada de 6 mesos i a partir de la seva estrena l'obra te vigència durant una temporada.La junta del cor és qui governa l'activitat del cor i l'orquestra i pren les decisions estratègiques de cada projecte i és des d'on l'associació es vehicula en l'àmbit econòmic.


El segon projecte durant la temporada 2018-19 va ser el Messies de Händel. A la temporada 2019-2020 hem recuperat el Rèquiem de Mozart incorporant-lo al repertori que el cor ofereix juntament amb el Messies. Aquestes dues obres formen part de manera permanent de la nostra oferta musical. Els cursos 2020-22 treballarem la Passió segons Sant Joan de J.S. Bach.

Història del Cor de l'Empordà