SOLEDAD CARDOSO, soprano

Soledad Cardoso deixebla d' Alfredo Kraus i Teresa Berganza en l'ESM Reina Sofia. En el seu repertori destaquen les següents produccions: Manon, Don Carlo, The Little Sweep(Britten), Les Noces de Fígaro, La Flauta Màgica, Rèquiem de Mozart, Orfeo ed Euridice de Haydn, la Resurrezione de Händel, Così fan tutte, L'elisir d'amore, Marina (Arrieta), El Retablo de Maese Pedro, La Corte de Faraón, L'ita- liana in Algeri, La Bohème, Carmen i Peter Grimes.

Va ser seleccionada per William Christie per integrar Le Jardin des Voix i realitzar una gira europea amb Les Arts Florissants.

Ha treballat com a solista en produccions de música antiga arreu de l'estat Espanyol. Ha interpretat el Gloria de Poulenc, la Gran Missa en Do menor de Mozart i Carmina Burana a París, i elsRequiems de Fauré i Gounod a Clermont-Ferrand. Ha participat en l'estrena absoluta a Espanya de l'òpera Ptolomeo de Händel.

FRÉDÉRIQUE SIZARET, contralt

Acaba els estudis al conservatori de Tours on va obtenir el primer premi en violí, música de cambra i cant. El 1996 s'integra al Centre de Formation lyrique de l'Òpera Nacional de París. El 1997 debuta en l'Opera de Rennes en el rol de Dryade en Ariadne auf Naxos i en el teatre de Bordeaux en el paper de Miss Rose en Lakmé.

Destaquem participació en produccions arreu del continent com Carmen, Dido and Aeneas de Purcell, Fledermaus, L'Orfeo,Suor Angelica, Die Zauberflöte, Rigoletto i Salome.

En el camp de l'oratori ha interpretat La Vida de Marie (Hindemith), el Gloria de Vivaldi, la Missa Sancti Hieronimy (M. Ha- ydn), la Novena sinfonía de Beethoven, La petite Messe solennelle de Rossini, Peer Gynt de E. Grieg i l'Oratori de Nadal de J.S. Bach

SUSANNA PUIG, soprano

Finalitza els estudis superiors de cant sota la direcció d'Ana Luisa Chova al Conservatori Superior «Joaquín Rodrigo» de Valencia.
Ha representat els papers de Philipp de l'òpera Fernando de Schubert; Bastienne (Bastien und Bastienne) i Zerlina (Don Giovanni) de Mozart, Adina (Elisir d'amore) de Donizetti.

En l'àmbit de l'oratori i la música simfònica destaquen les seves actuacions del Messies de Händel; die Schöpfung de Haydn; Missa en do menor, exsultate jubilate de Mozart, Missa en Do major, Salve
Regina de Schubert, Novena Simfonia de Beethoven al Palau de la Música Catalana. Participa a les masterclasses de Lied al Stichting Koninklijk Conservatorium de Brussel·les.

Concerts arreu de Catalunya i de l'estat espanyol, Bèlgica, Rússia i Àustria amb programes dedicats al liedalemany, la melodie francesa i cançó catalana i espanyola.Ha actuat nombroses vegades a la schubertiada deVilabertran, i a l'auditori Winterthur a Barcelona, l'Auditoride Barcelona, Palau de la Música de Valencia, Musikvereina Viena, House of Music de Moscou, etc. Col·labora ambdiferents ensembles com Vox intima, Harmonia del Parnàsi Capella de Ministrers entre d'altres.

MONTSERRAT BERTRAL RIBAS, contralt

Llicenciada en Història de l'Art, estudia piano amb Anna Fernández a l'Acadèmia Marshall de Barcelona qui, juntament amb els seus mestres de cant, serà una inspiració constant en la seva carrera musical. Inicia els seus estudis de Cant amb Estrella Estévez, Montserrat Aparici i Mercè Baiget. Fruit del seu interès per la música antiga desenvolupa un intens treball amb Cristina Miatello a Milà i a Verona on es diploma en Cant Barroc. Col·abora habitualment amb Collegium Vocale de Gent sota la direcció de Philippe Herreweghe. Ha cantat amb Los Músicos de Su Alteza dirigit per Luís Antonio González Marín, l'Orquestra Barroca de Sevilla, dirigit per Enrico Onofri i sota la direcció d'Eduardo Lopez Banzo, Pablo Heras Casado, entre d'altres. Del seu repertori liederístic pot destacar Das Lied von der Erde i Lieder eines fahrenden Gesellen de Gustav Mahler Ha participat en produccions teatrals i operístiques en el Gran Teatre del Liceu, Auditori de Barcelona, Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional de Madrid, Opera Theater Basel, Festival de Peralada, Festival de Música Antigua de Daroca, Festival de música religiosa de Cuenca, Festival Shakespeare de Barcelona, Festival de Teatro de Almagro, Festival de Teatre de Tàrrega, Festival d'Edimbourg, Festival d'Òpera de Butxaca de Barcelona. Ha enregistrat amb Collegium Vocale de Gent, Los Músicos de su Alteza, l'Orquestra Barroca de Sevilla. També la B.S.O de Juanjo Grande per a l'espectacle de Leandre Ribera Iceberg. Ha enregistrat la B.S.O. de la película El Far de M. Balaguer amb música d'Eduardo Arbide, El Cant dels Aucells per a l'exposició del Born 1714 que podeu escolar dins l'exposició. Compagina la seva activitat artística amb la docent. Ha estat professora de tècnica vocal a la Coral Sant Jordi de Barcelona, Cor Jove de l'Orfeó Català, Cor Aglepta de Sant Cugat. Actualment ensenya Cant a l'Escola de música Pere Burés de Rubí i és directora del cor de la Vall d'Aro.

JOAN VILA - baix

Joan Vila és professor de música. Imparteix classes i dirigeix la coral de l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres. Treballa en aquest centre des del 2007. La música està impregnada en la
seva persona i a banda del treball a l'aula també canta en un grup d'havaneres i en una coral.
Assegura que és un apassionat de la seva feina.
Fill de mestre, va néixer a Girona fa 39 anys, quan la seva llar familiar es trobava a Roses, a la Casa dels Mestres, un edifici que ja no existeix i en el qual hi ha, actualment, la biblioteca Jaume
Vicens Vives.
"Vaig començar a estudiar música tard, als 12 anys, però em va acabar enganxant. Tot i això, quan vaig acabar l'institut, vaig anar a estudiar Història, primer, i després vaig fer un segon cicle de musicologia, tot això compaginat amb els estudis de conservatori".
Els dos perfils d'interès els va acabar ajuntant la Història de la música.
LEANDRO MARZIOTTE, contratenor

El contratenor Leandro Marziotte va néixer a Salto, Uruguai, però ha viscut a diferents ciutats europees, fins decidir-se per Barcelona. Aborda una gamma molt àmplia del repertori solista,

des de l'Edat Mitjana passant el Renaixement i molt especialment en el període Barroc.
A 2014 va guanyar em primer premi al Concurs Internacional Handel a Göttingen com a contratenor solista junt al Ensamble Radio Antiqua. Té un Màster en Cant Barroc del Conservatori Reial de La Haya i una Llicenciatura en Interpretació del Conservatori d'Estrasburg.
Ha cantat a diferents i importants teatres com ara el Teatre Colón de Buenos Aires, el Teatre Municipal de Rio de Janeiro, el Teatre Solis de Montevideo, el Teatre Simon Bolívar de Ciutat de Mèxic, el Teatre Mario Laserna de Bogotà, la Maison Symphonique de Montreal, la Maison de la Radio de Paris, Chapelle Royale de Versalles, Victoria Hall de Ginebra, Concertgebouw
de Broixes, Bozar de Brussel·les, De Doelen Rotterdam, Kölner Philharmonie, el Palais des Congrès de Cracovia entre d'altres.

Aitor Garitano, tenor

El tenor bergarès Aitor Garitano començà els seus estudis musicals a Música Eskola de Bergara. Formà part del cor de l'Orfeón Joven de Bergara i participà en diferents musicals posats en escena per l'esmentat orfeò.

Garitano ha actuat en diferents escenaris com a solista. El 2017 fou seleccionat per cantar amb el Cor Mundial Juvenil (World Youth Choir 2017) i el maig de 2018 va participar en la ópera Bastian und Bastianne (Bastian) representada a Tolosa.
En aquets moments es trova immers en els estudis professionals de cant.
També compagina feines de direcció en diferents cors: Bergarako Orfeoi Gaztea, Bergarako Sutargi Abesbatza, Ezoziko Ama Abesbatza (Soraluze) Oñatiko Ganbara Kantu Eskola, esent el director i professor de cant en aquesta darrera.

ANTONIO ARAGÓN SAUGAR - tenor

Antonio Aragón Saugar, col·labora amb diferents grups de música antiga, Capella de Ministrers, Capella Reial de Catalunya, Estil Concertant, Camerata Iberia i Ensemble Elyma entre altres. També amb l'orquestra Barroca de Sevilla i La Orquestra Barroca de Salamanca, així com amb el grup Studium Aureum dirigit per Carles Ponseti. Ha participat en diverses produccions com ara Bastien und Bastienne, Die Zauberflöte, L'italiana in Algeri, La Fanciulla del West, Marina, La sonnambula, Don Pasquale, Pagliacci, Salome, La Madrileña, Cosa Rara, Il mondo della Luna, Otello, Le Nozze di Figaro, Carmen, Turandot, Eugen Oniegin, etc.

En el repertori orquestral ha interpretat obres com el Magnificat, l'Oratori de Nadal i diverses Cantates i Pasions de Bach, Missa de Santa Cecíliade Gounod, La Missa de la Coronació, Réquiem,Missa en do menor de Mozart, Les Estacions i La Creació de Haydn, El Messies i Judas Maccabeusde Haendel, El Retablo de Maese Pedro de Falla, Les passions de Johan Sebastian Bach, Das Lied von der Erde de Mahler, Missa Solenelle i Stabat Mater de Rossini, ...

És professor de Cant del Conservatori de Música i Dansa de Mallorca des de l'any 1999.

XAVIER MENDOZA OLIVA - baríton

Membre de l'Escolania de Montserrat. Debuta com a professional l'any 1994 al Festival de Peralada amb l'estrena absoluta de Babel 46, de X. Montsalvatge.

De l'any 1996 al 2002 estudia a Alemanya, allà obté el títol superior de cant i participa en diferents òperes al Teatre estatal de Freiburg.

Ha interpretat entre d'altres: La flauta màgica, Cosi fan tutte, Le nozze di figaro, l'Occasione fa il Ladro, Il mondo della luna, Madame Butterfly, Bohème, Marina, Don Carlo, La Sonnambula, il tutore burlato, La cabeza del Bautista, Kitej, Rusalka, Salomé. Ha interpretat les grans obres de repertori sacre: Johannes Passion, Mathäus Passion, Oratori de Nadal, Magnificat de Bach, El Messies de Händel, el Tedeum de Charpentier i els Requiems de Mozart, Brahms, Verdi i Fauré.

En l'apartat docent, ha estat professor a l'ESMUC, al Conservatori del Liceu de Barcelona I dirigeix l'associació Òpera Jove per a la promoció de noves veus.