Júlia SESÉ

Júlia Sesé és la primera llicenciada en Direcció coral de l'ESMUC i en l'especialitat de cant clàssic i contemporani. Posteriorment va ampliar els estudis de direcció en cursos a Itàlia, Noruega i Espanya. Va ser seleccionada per participar en l'Eric Ericson Masterclass 2011 (Holanda), on va treballar amb el Netherlands
Radio Choir i el Netherlands Chamber Choir. Actualment dirigeix el Cor de Cambra Anton Bruckner de Barcelona, el Cor Ariadna de l'Agrupació Cor Madrigal i el Cor Plèiade de Granollers. També és llicenciada per l'ESMUC (abril 2012) en l'especialitat de cant clàssic i contemporani. Com a cantant, ha estat guardonada els anys 2010 i 2011 amb una de les beques que la Fundació Victòria dels Àngels atorga a joves cantants. En el terreny del lied ha rebut màster class de Hartmut Höll i Wolfram Rieger. És reforç habitual del Cor de cambra del Palau de la Música des del 2010, de l'Ensemble O Vos Omnes des de 2012 i de l'ensemble de música antiga Companyia Musical des de 2016. Forma part de KOSMOS Quartet Vocal.

Montserrat BERTRAL RIBAS, contralt

Llicenciada en Història de l'Art, estudia piano amb Anna Fernández a l'Acadèmia Marshall de Barcelona qui, juntament amb els seus mestres de cant, serà una inspiració constant en la seva carrera musical. Inicia els seus estudis de Cant amb Estrella Estévez, Montserrat Aparici i Mercè Baiget. Fruit del seu interès per la música antiga desenvolupa un intens treball amb Cristina Miatello a Milà i a Verona on es diploma en Cant Barroc. Col·abora habitualment amb Collegium Vocale de Gent sota la direcció de Philippe Herreweghe. Ha cantat amb Los Músicos de Su Alteza dirigit per Luís Antonio González Marín, l'Orquestra Barroca de Sevilla, dirigit per Enrico Onofri i sota la direcció d'Eduardo Lopez Banzo, Pablo Heras Casado, entre d'altres. Del seu repertori liederístic pot destacar Das Lied von der Erde i Lieder eines fahrenden Gesellen de Gustav Mahler Ha participat en produccions teatrals i operístiques en el Gran Teatre del Liceu, Auditori de Barcelona, Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional de Madrid, Opera Theater Basel, Festival de Peralada, Festival de Música Antigua de Daroca, Festival de música religiosa de Cuenca, Festival Shakespeare de Barcelona, Festival de Teatro de Almagro, Festival de Teatre de Tàrrega, Festival d'Edimbourg, Festival d'Òpera de Butxaca de Barcelona. Ha enregistrat amb Collegium Vocale de Gent, Los Músicos de su Alteza, l'Orquestra Barroca de Sevilla. També la B.S.O de Juanjo Grande per a l'espectacle de Leandre Ribera Iceberg. Ha enregistrat la B.S.O. de la película El Far de M. Balaguer amb música d'Eduardo Arbide, El Cant dels Aucells per a l'exposició del Born 1714 que podeu escolar dins l'exposició. Compagina la seva activitat artística amb la docent. Ha estat professora de tècnica vocal a la Coral Sant Jordi de Barcelona, Cor Jove de l'Orfeó Català, Cor Aglepta de Sant Cugat. Actualment ensenya Cant a l'Escola de música Pere Burés de Rubí i és directora del cor de la Vall d'Aro.

XAVIER MENDOZA OLIVA - baríton

Membre de l'Escolania de Montserrat. Debuta com a professional l'any 1994 al Festival de Peralada amb l'estrena absoluta de Babel 46, de X. Montsalvatge. De l'any 1996 al 2002 estudia a Alemanya, allà obté el títol superior de cant i participa en diferents òperes al Teatre estatal de Freiburg.

Ha interpretat entre d'altres: La flauta màgica, Cosi fan tutte, Le nozze di figaro, l'Occasione fa il Ladro, Il mondo della luna, Madame Butterfly, Bohème, Marina, Don Carlo, La Sonnambula, il tutore burlato, La cabeza del Bautista, Kitej, Rusalka, Salomé.

Ha interpretat les grans obres de repertori sacre: Johannes Passion, Mathäus Passion, Oratori de Nadal, Magnificat de Bach, El Messies de Händel, el Tedeum de Charpentier i els Requiems de Mozart, Brahms, Verdi i Fauré.

En l'apartat docent, ha estat professor a l'ESMUC, al Conservatori del Liceu de Barcelona I dirigeix l'associació Òpera Jove per a la promoció de noves veus.

JOAQUIM PIQUÉ i CALVO

Nascut el 1970 inicia la seva formació musical a l'Escolania de Montserrat (1980 - 1984) per continuar-la als conservatoris de Manresa, Liceu de Barcelona i Badalona. Ha estat alumne de cant de Montserrat Pueyo i Margarida Lladó i ha realitzat la seva formació com a Director amb el Mestre Francesc Llongueras.
Com a docent ha col·laborat amb diverses escoles de Música a destacar l'Escola Viretèlia (1994- 1997), l'Escolania de Montserrat (1996 - 2000) i a l'Escola Municipal de Música de Callús (2008 -2012). També ha estat Assistent del Mestre Francesc Llongueras i professor de Música de Cambra al Campus de Juventudes Musicales a Granada (1996) i del Europa Cantat Junior (2005) a Vic.
Des de l'any 1996 ha estat assistent de diversos directors, Francesc Vila (1996 -1997), Jordi Casas al Cor de Cambra del Palau de la Música (1994- 1997), P. Jordi-Agustí Piqué a l'Escolania de Montserrat (1997- 2000) i més recentment dels Mestres Josep Vila (2011 - 2014) i Simon Halsey (2015-2017) al Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana
Com a cantant és membre del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (1991-1997 i 2008 - 2018) i ha participat en conjunts vocals com La Capella del Princep de Viana, Graindelavoix i Ars Nova.
Ha desenvolupat la tasca de director en diverses formacions d'entre elles l'Orfeó Manresà (1991 - 1997) i l'Escolania de Montserrat (2000- 2007), Unió Musical del Bages a Manresa (2008 - 2017) i de l'Orquestra de Flautes de Barcelona (2008 - 2017). Ha estat director del Musical Fang i Setge les temporades 2014 (Director del cor i Assistent del Mestre Salvador Brotons) i 2015 (Director Musical) al Teatre de la Passió d'Olesa i 2016 (Director Musical) al Teatre Victòria de Barcelona.
Actualment (2017) és el Director de l'Escola Coral del Teatro del Lago de Frutillar, Xile.

MONTSERRAT MENESES

Inicia els seus estudis musicals a l´Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. Posteriorment estudia als Conservatoris de Tarragona, Badalona i Barcelona. Ha assistit a diversos cursos de direcció coral amb Manel Cabero, Josep Prats, Josep Vila, Mireia Barrera, Pierre Cao, Laszlo Heltay i Johan Duyck, entre d'altres.
Ha participat tant de formadora principal com d'assistent en diverses edicions del Messies participatiu que organitza La Caixa.
Des de fa sis anys és la directora musical del Concert de Nadal per a la gent gran, organitzat per la Regidoria de qualitat de vida, igualtat i esports de l'ajuntament de Barcelona en col·laboració amb l'Auditori de Barcelona.
Ha sigut membre de l'equip de professors de la FCEC, ha impartit diversos cursos de direcció coral i de pedagogia i ha col·laborat en diverses edicions del "T'encantarà", organitzat per l'Auditori de Barcelona.
Ha dirigit formacions corals com ara el Cor Joves Veus del Vendrell, del qual va ser fundadora, la Coral Genciana de Barcelona, el Cor Regina de Manlleu, el Cor Orfeó Parroquial del Vendrell i el Cor de cambra de la Diputació de Girona, i ha combinat la direcció coral amb la tasca docent en diverses escoles i conservatoris de Catalunya.
Actualment dirigeix el Cor de Veus Blanques i el Cor de cambra femení Zongora de l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell i el cor Allegro de Barcelona. Des del setembre del 2010 és la directora de l'Escola Municipal de Música Pau Casals. El curs 2013-14 col·labora com a directora musical en l'activitat Cantània, organitzada pel servei educatiu de l'Auditori.
Ha interpretat les grans obres de repertori sacre: Johannes Passion, Mathäus Passion, Oratori de Nadal, Magnificat de Bach, El Messies de Händel, el Tedeum de Charpentier i els Requiems de Mozart, Brahms, Verdi i Fauré.

En l'apartat docent, ha estat professor a l'ESMUC, al Conservatori del Liceu de Barcelona I dirigeix l'associació Òpera Jove per a la promoció de noves veus.

ASSUMPTA CUMÍ, Mezzosoprano

Inicia els seus estudis musicals al Conservatori de Música de Sabadell i obté el Premi d'Honor del Grau Mig de Cant.
Perfecciona els seus estudis vocals amb Maty Pinkas i Mila Diulguerova de la Universitat de Sòfia (Bulgària) i Cynthia Sanner professora de la "Juilliard School" de Nova York.
Canta, com a solista, tant Sarsuela (Bohemios, La Verbena de la Paloma i Doña Francisquita) com Oratori "Stabat Mater" (Pergolesi), "Magnificat" i "Gloria" (Vivaldi), "Oratori de Nöel" (Saint-Saëns), "Missa Brevis", "Missa de la Coronació" i "Réquiem" (Mozart) i "Chichester Psalms" (Bernstein). També participa, com a solista, en les Òperes : "Le Nozze di Figaro", "La Flauta Màgica", "Traviata" i "Carmen" dins del cicle Òpera a Catalunya organitzat per l' Associació d' Amics de la Òpera de Sabadell (AAOS) i a les Òperes "Aïda", "Traviata" i "Carmen" amb l' AOIST (Terrassa), en l´Òpera "Idomeneo" a Santiago de Compostela amb " Les Musiciens du Louvre" dins el Festival "Via Stellae" i en "The Rape of Lucretia" (B.Britten) en el Festival Shakespeare de Santa Susana dirigida per Carme Portacelli. Participa en l´obra "El Comte Arnau" dirigida per Hermann Bonnín al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), en el paper d´una de les filles del Comte.
Rep formació al VIIIè curs de l' Escola d' Òpera de Sabadell amb professors com Jaume Aragall, Enriqueta Tarrés, Roger Alier, Jordi Vilà i Miquel Gòrriz.
Ha col.laborat professionalment amb directors com Marc Minkowsky, Simon Halsey, Nicolas Fink, Carles Santos, Victor Pablo Pérez, José Ramón Encinar, Daniel Martinez Gil de Tejada, Santiago Serrate, Josep Vila, Jordi Casas, Francesc Llongueres, Elio Orciuolo, Joan Pàmies, Montse Meneses, Júlia Sesé...
És membre del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i del quartet vocal Kosmos especialitzat en música antiga i contemporània. Va ser professora de cant de l´escola CEME de Sabadell i actualment desenvolupa la seva tasca pedagògica enfocada en la rehabilitació de patologies vocals, preparació dels alumnes per audicions ( accés a cors, Conservatoris Superiors, càstings ...) i com a Coach Vocal amb les Corals Belles Arts i Orfeó de Sabadell, l' IES de Sentmenat, l' Agrupació Coral de Matadepera, el Cor Anton Bruckner de Barcelona i el projecte And & Cat Music Coral dirigit per Gregorio Salvador que uneix les terres d'Andalusia i Catalunya.
Recentment ha impartit uns tallers de tècnica vocal "on-line" organitzats per la FCEC, per ajudar als membres dels diversos cors catalans , durant el confinament, a mantenir-se en contacte amb el seu instrument i aprendre recursos vocals.

PERE PUIG GRIESSENBERGER, pianista
Nascut a Figueres, comença els estudis musicals dins l'àmbit del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona que amplia més endavant al Conservatori Schubert i a l'Escola Superior de Música de Viena. És professor superior de piano i llenguatge musical i dirigeix el Centre d'Estudis Musicals Pep Ventura de Figueres; com a pianista acompanya habitualment solistes i corals vinculats a l'Empordà, ofereix recitals de piano i ocasionalment concerts com a solista amb orquestra.

Maria Viñas, Mezzosoprano
Nascuda Barcelona, obté el títol de cant del Conservatori Superior de Música del Liceu. Posteriorment es trasllada a Berlín, on rep classes del baríton George Fortune. Actualment perfecciona tècnica i interpretació amb el mestre Daniel Muñoz.
Per tal d'ampliar la seva formació com actriu, obté el títol d'actriu de doblatge de l'Escola de Doblatge de Barcelona i cursa la formació d'actors al Col·legi del Teatre de Barcelona.
Integrant de la companyia de Teatre Musical LES COT, amb qui creen el musical "Babet, cuina a 3 veus", estrenada al Círcol Maldà (2013) que va estar a la cartellera barcelonesa durant tres temporades (2013-2015). 
El 2018 creen el musical "PARÍS" sota la direcció de Paul Berrondo amb el que estaran nominades pel Singlot Festival Pro per formar part de la programació del FESTIE (Festival de Teatre Independient) a la Sala Barts i serà finalista com millor musical de petit format en els premis Broadway World 2019.
Integrant de la companya En un Cuartito, interpreten ja el segon espectacle de creació pròpia, titulat "En un cuartito los cuatro", de música espanyola i flamenc, amb el que han realitzat concerts al Festival de la Porta Ferrada, ha fet gira pel Marroc, ha realitzat 2 temporades a Barcelona, al'Espai Jon Brossa i a la Sala Muntaner, entre molts altres concerts.
Realitza habitualment recitals d'òpera i sarsuela, així com participa en oratoris i concerts de música sacra, havent actuat en sales com: Teatro Principal de Zaragoza, Auditorio Ciudad de León, Teatro Falla de Cádiz, Teatro Reina Sofía de Benavente, Palau de la Música Catalana, Gran Teatre del Liceu, entre d'altres.
Ha representat els rols d'Euridice d' Orfeo i Euridice (Gluck) sota la direcció Artística de Roger Alier; Berta de Il Barbero de Sevilla (Rossini) al Teatro Arenal de Madrid; Magdalena de Rigoletto (Verdi) i el de Dolores de La Dolorosa (J. Serrano).
El 2023 debutarà els rols de Carmen, de l'òpera Carmen (Bizet), Adalgisa, de l'òpera Norma (Bellini) i Azuzena, de l'òpera Il Trovatore (Verdi).